Mi az a fehérje diéta?

M

A karcsú alakra való törekvés során a nők gyakran folyamodnak radikális fogyókúrás módszerekhez. A táplálékkorlátozás, az éhezés vagy a kirakodó napok elkerülhetetlenül “összeomlásokhoz” és anyagcserezavarokhoz vezetnek. Gyakran előfordul, hogy az ilyen diéták után a túlsúly visszatér, és az ismételt kúra kevésbé lesz hatékony. Pierre Ducan francia táplálkozási szakértő azonban kifejlesztett egy olyan fogyókúrás módszert, amely a fehérjebevitelen alapul. Azt állítja, hogy módszerével gyorsan fogyhatsz, és örökre elfelejtheted a zsírlerakódásokat. Mielőtt átállna egy új diétás étrendre, meg kell értenie, hogy mi az a fehérje diéta, és hogy ez olyan jó-e a szervezet számára.

A fehérje szerepe az anyagcserében

A fehérje testünk összes sejtjének alapvető építőköve, és számos funkciója van:

  • Fizikai és immunvédelmet nyújtanak, és képesek a méreganyagokat megkötni és a májba szállítani, ahol a mérgező anyagok lebomlanak és gyorsan kiürülnek;
  • Jeleket továbbítanak a test sejtjei, szervei és szövetei között, szabályozva a különböző anyagok koncentrációját a vérben;
  • Motoros funkciót biztosítanak, amellyel az izmok összehúzódnak.

Ezek csak egy kis részét képezik a fehérjék által végzett folyamatoknak. Normális működésük az elegendő zsír és szénhidrát jelenlététől függ. Az FGD-k egyik elemének kizárása az anyagcsere megzavarásának kockázatát rejti magában. Ezért az étrendnek kiegyensúlyozottnak kell lennie. Természetesen beállíthatja a tápanyagok arányát a magas eredmények elérése érdekében, de az ésszerűség határain belül.

A fehérje diéta lényege

Az első, aki fehérje diétát alkalmazott a tömegek számára, Pierre Ducan döntött, majd az étrend különböző egyszerűsített változatai, mint például a “Kremlevskaya” vagy a “Dikul”. Különlegessége a fogyás több szakaszában rejlik:

  • Támadás – a szénhidrátok teljes kiiktatása az étrendből egy hétig. Lehetőség van diétás hús, belsőségek, hal és zsírszegény tejtermékek fogyasztására;
  • Váltakozás – ez a szakasz két és hat hónap között tart. Ez idő alatt egy nap tiszta fehérjetartalmú ételeket kell fogyasztani, a második napon pedig a fehérjéket keményítőmentes zöldségekkel kell kombinálni;
  • A stabilizációs és rögzítési szakasz a fogyás szakasza, amelyet ajánlott a lehető leghosszabb ideig követni. Minden étel fogyasztható, de a heti egyszeri fehérjés nap elengedhetetlen.

A fehérjetartalmú ételek emésztése sok energiát igényel. Ha nem fogyasztunk elég szénhidrátot és zsírt, a szervezet elkezdi felhasználni a tartalékokat, elégetve a zsírraktárakat. A fogyókúra alapelve lényegében az éhség elnyomása és az energiahiány létrehozása.

Ha tudod, mi a fehérje diéta, akkor tisztában kell lenned a negatív következményeivel. A napi nagy mennyiségű húsfogyasztás fehérjefelesleghez vezet. Mivel ezek nem tárolhatók, a tápanyagok egy része nitrogénvegyületekké alakul, és a szervezet kiválasztja őket. A vesék nagyon szenvednek ettől, és a szerv különböző patológiái alakulhatnak ki. A magas fehérjetartalmú étrend a “rossz” koleszterinszintet is növeli, ami növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Hogyan fogyhatok anélkül, hogy károsítanám az egészségemet?

Rendszeres, kiegyensúlyozott, alacsony kalóriatartalmú étrenddel drasztikus intézkedések nélkül is megszabadulhat a súlyfeleslegtől. A Fit menüt kínáljuk Önnek. Az étrend minden alapvető tápanyagot, vitamint és nyomelemet megfelelő arányban tartalmaz, és az energiatartalom nem haladja meg a napi 1200 kcal-t. A Chdieta.hu programunknak köszönhetően egy héten keresztül napi öt alkalommal étkezhet, változatos és helyesen elkészített ételeket fogyasztva. Diétáink nem csak a fogyásban segítenek, de javítják az emésztést, a hajadat, a bőrödet és a hangulatodat is!

Megjegyzés hozzáadása

BKcg4Jf1zg

Get in touch

Quickly communicate covalent niche markets for maintainable sources. Collaboratively harness resource sucking experiences whereas cost effective meta-services.