Mit kell enni egy diétás vacsorára

M

A kiegyensúlyozott étrend magában foglal egy kiadós és tápláló reggeli és egy könnyebb esti étkezést. Az alakja érdekében azonban nem szabad lemondania a vacsoráról, mivel a szervezetét tápanyag- és energiahiány fogja sújtani, és erős éhségérzet lép fel. Meg kell érteni, hogy diéta alatt csak könnyű, alacsony kalóriatartalmú, minimális szénhidrátot tartalmazó ételeket lehet vacsorára fogyasztani. Az adagok mérete és az étkezések típusa attól függ, hogy mi a célod – fogyás, izomtömeg-gyarapodás vagy a tested tónusban tartása.

A megfelelő vacsora titkai

A késő esti nassolás egy kis része a diétás utazásodnak. Eltávolításával stresszhelyzetet teremt a szervezet számára, aminek következtében az anyagcsere megzavarodik, és zsírlerakódások kezdenek megjelenni. A lefekvés előtti vacsora ugyanolyan káros az egészségre, mivel az emésztési folyamatok lelassulnak. Ebben az esetben az étel nem emésztődik meg megfelelően, és a nyert energia túlsúlyba kerül. Az alábbi ajánlások betartásával elkerülhetők a kellemetlen következmények:

 • Vacsorázzon lefekvés előtt két-négy órával. Akár este 9 órakor is ehetsz, feltéve, hogy éjfél előtt nem fekszel le;
  Az esti étrendből iktassa ki az egyszerű szénhidrátokat, és csökkentse az összetett szénhidrátok mennyiségét, mivel ezek olyan energiaforrást és plusz kalóriákat jelentenek, amelyek csak napközben hasznosulnak;
 • Figyeljen az adagok méretére. A fogyókúrázóknak nem szabad meghaladniuk a 200 grammot, míg az izomtömeget növelők számára az adag akár 300 gramm is lehet. A kalóriaérték azonban mindkét esetben eltérő lesz;
 • A vacsora energiaértéke rendkívül fontos. Ha például fogyókúrázik, nem szabad 200 kcal-nál többet fogyasztania. Ha hízni akarsz, 300-400 kcal-t kell fogyasztanod. Fontos figyelembe venni a fizikai aktivitást, mivel ez elengedhetetlen a kalóriadús vacsorához;
 • Figyeljen oda, hogyan készíti el az ételeket, és részesítse előnyben a főtt, párolt vagy párolt ételeket, mivel ezek könnyebben emészthetőek;
 • Ha keményen sportolsz, lefekvés előtt egy órával fogyaszthatsz gyümölcslevet, gyümölcsturmixot vagy csókot.

Nem könnyű követni a fenntartható étrend minden csínját-bínját, különösen egy nagyváros ritmusában és egy zsúfolt munkarend mellett. Öt heti étkezési programunkban, amelyeket az Ön életmódjának és fizikai aktivitásának megfelelően alakítottunk ki, megtalálhatja a megoldást. A Grow Food segítségével nem kell gondolkodnia a menü megtervezésén vagy a vacsora kalóriatartalmának ellenőrzésén. Egyszerűen adja le megrendelését az öt termékcsalád egyikének kiválasztásával, vagy lépjen kapcsolatba táplálkozási tanácsadóinkkal. Segítenek kiszámítani a napi kalóriabevitelt, és a fizikai aktivitásnak megfelelően egészséges étrendet állítanak össze.

Vacsorára ehető ételek

Ha már eldöntötte, hogy kiegyensúlyozott étrendre áll át, el kell döntenie, mit vacsorázzon. Javasoljuk az állati és növényi fehérjetartalmú élelmiszerek előnyben részesítését:

 • Csirke- vagy pulykahús;
 • Sovány hal;
 • Tojás;
 • Túró;
 • Sovány marhahús;
 • Tejes szószok.

A fehérje nem rakódik le zsírlerakódásként, mivel nem tud sok energiát termelni. A legfontosabb – alvás közben aktiválódnak a sejtek és szövetek regenerációs folyamatai, amelyekben a fehérjék közvetlenül részt vesznek, ezért nagyon fontos, hogy este pótoljuk az aminosavakat. Az esti étkezéseknek rostban gazdag zöldséget és zöldségeket is tartalmazniuk kell, amelyek vitaminokkal gazdagítják szervezetét. Ne felejts el rendszeresen enni, hogy beinduljon az anyagcseréd, és soha ne érezd magad éhesnek!

Megjegyzés hozzáadása

BKcg4Jf1zg

Get in touch

Quickly communicate covalent niche markets for maintainable sources. Collaboratively harness resource sucking experiences whereas cost effective meta-services.