Slimless diéta – az alapok

S

A manapság népszerű diéták egyike a sans-clearance diéta, amelyet körülbelül száz évvel ezelőtt Arnold Ehret professzor javasolt. Ehret annak idején két tucat híres orvoshoz fordult, hogy segítsenek neki megszabadulni a vese- és szívbetegségétől. De senki sem tudott segíteni. Eret tehát egy szokatlan irányba fordította figyelmét, nevezetesen az ételek és az egészség kapcsolatát kezdte vizsgálni.

Eret magát tette diétájának fő “kísérleti alanyává”, és képes volt meggyógyítani mindazokat a betegségeket, amelyekben meg akart halni. Ezt követően tanulmányokat végzett tanítványain és a hozzá forduló hétköznapi embereken, akik hírnevet szereztek.

Ereth karcsúságmentes diétája. Alapvető tantételek:

  1. Ereth szerint minden betegség fő oka a szervezetben felhalmozódott nyálka. Ezt a váladékot bizonyos, ismert ételek okozzák, amelyeket rendszeresen fogyasztunk.
  2. Az embereknek nincs szükségük további fehérjére. Ehret úgy vélte, hogy az embernek egyáltalán nincs szüksége állati fehérjére, és a bejövő növényi fehérje mennyisége nem ad okot aggodalomra.
  3. A gyümölcsök biztosíthatják az agy számára szükséges tápanyagokat. A gyümölccsel kapott glükóznak kell lennie a fő energiaforrásnak. Azonban nem képes lebontani és az ereken keresztül szállítani, amíg a nyálka az útjában van;
  4. Az ember minden belső szervén és véredényén nyálka van. A nem megfelelő táplálkozás miatt jelent meg. A nyálka fő oka a hús bomlása. El kell távolítani az étrendből, és a tojást is ki kell zárni.
  5. Fontos, hogy a lehető legkevesebbet együnk. Ez lehetővé teszi a szervezet erőforrásainak felszabadulását, így a nyálka méregteleníthetővé válik. Eret azt mondja, hogy az ember azért vált élővé, hogy egyen, és fontos, hogy az ellenkezőjét tegye;
  6. Evés közben semmit sem szabad inni – ez csak rontja az emésztést. Eret felhívta a figyelmet az állatokra, amelyek külön-külön, időközönként esznek és isznak;
  7. Rendszeres diétás napokat kell végezni. Ehret ragaszkodik ahhoz, hogy az embernek szüksége van arra, hogy kipihenje az állandó emésztést.

A karcsúságmentes diéta népszerűsége manapság különösen nagy a nyersen táplálkozók körében. Számukra az Eret által írt könyvek a legfontosabbak közé tartoznak, amelyek igazolják a nyers növényi ételek fogyasztásának szükségességét.

Megjegyzés hozzáadása

BKcg4Jf1zg

Get in touch

Quickly communicate covalent niche markets for maintainable sources. Collaboratively harness resource sucking experiences whereas cost effective meta-services.